Antalya'nın Akseki ilçesinde bir yaban keçisi ve bir yaban tavşanı vurduğu belirlenen 3 kişiye toplam 1 milyon 42 bin 720 TL idari para cezası ve tazminat uygulanırken, avda kullanılan tüfeklere el konuldu.

ANTALYA (İGFA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, Antalya'nın Akseki ilçesinde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 3 kişi yakalandı.

Sahil Güvenlik gemi ve botları 18 Mart'ta halkın ziyaretine açılacak
Sahil Güvenlik gemi ve botları 18 Mart'ta halkın ziyaretine açılacak
İçeriği Görüntüle

Yapılan incelemelerde şüphelilerin bir Yaban Keçisi ve bir Yaban Tavşanı vurduğu belirlendi.

İlgili mevzuat kapsamında şahıslara toplam 1 milyon 42 bin 720 TL idari para cezası ve tazminat uygulanırken, avda kullanılan 2 tüfeğe de el konuldu.

https://twitter.com/milliparklar/status/2033528717054554226

Yetkililer, yaban hayatının korunmasına yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ve kaçak avcılıkla mücadelede taviz verilmeyeceğini bildirdi.