GAZİANTEP - BHA

Türk Dünyası Sigorta Birliğinin 2. Genel Kurulu, Türk devletleri arasında sigortacılık alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Gaziantep'te düzenlendi.

Samsunspor 0-3 Trabzonspor: Karadeniz derbisinde net galibiyet
Samsunspor 0-3 Trabzonspor: Karadeniz derbisinde net galibiyet
İçeriği Görüntüle

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından organize edilen genel kurula TSB Başkanı Ahmet Yaşar, Türk Dünyası Sigorta Birliği Başkanı Ülviye Cabbarova, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Türk dünyasının farklı ülkelerinden sigorta sektörü temsilcileri katıldı.

Sigortacılıkta ortak çalışmalar gündemde

Genel kurulda, Türk devletleri arasında sigortacılık sektörüne yönelik kurumsal iş birliğinin geliştirilmesi ve ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındı.

Toplantının gündeminde, sigorta sektörünün geleceğine yönelik ortak çalışmaların geliştirilmesi ve üye ülkeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması da yer aldı.

Türk Dünyası Sigorta Birliği hakkında

Türk Dünyası Sigorta Birliği, 14 Mayıs 2022'de İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Sigorta Kongresi kapsamında kuruldu.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın yer aldığı birlik, Türk devletlerinin sigortacılık alanında ortak çalışmalar yürütmesini amaçlıyor.

Birliğin hedefleri arasında ülkeler arasında teknik bilgi ve uzmanlık paylaşımı, personel değişimi, ortak sigorta havuzları ve reasürans alanında iş birliği geliştirilmesi bulunuyor.